Svet za sve u Tehničkoj školi u Železniku

Svet za sve u Tehničkoj školi u Železniku

U saradnji sa preduzetničkom sekcijom Tehničke škole u Železniku, Svet za sve je, 14. oktobra u prostorijama škole, održao predavanje o osnovama preduzetništva učenicima završnih godina srednje škole i članovima preduzetničke sekcije. Predavanje je bilo organizovano  u okviru projekta Mladi su budućnost pružimo im šansu, koji Svet za sve sprovodi u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta republike Srbije.

Učenici su imali priliku da od naših predavača iz oblasti preduzetništva nauče kako izgleda razvojni put od problema do biznis ideje do sprovođenja te biznis ideje u delo. Osim toga predavači su učenicima približili prednosti i mane preduzetničkog posla, kao i karakteristike uspešnih preduzetnika. Za kraj predavači su učenicima dali instrukcije kako mogu testirati svoju biznis ideju pre izlaska na tržište.

Predavanje je osim teorijskog dela iz oblasti preduzetništva, u sebi sadržalo i interaktivan deo, gde su učenicima dati materijali za individualno testiranje svojih preduzetničkih sposobnosti, kao i materijali za igricu preživljavanja putem koje su mogli da testiraju svoje sposobnosti praćenja budžeta – koja je jedna od krucijalnih osobina uspešnih preduzetnika.

U narednom periodu u planu je sprovođenje i radionice komunikacionih veština u Tehničkoj školi u Železniku, koja bi bila nastavak ove radionice i bila početak saradnje koju želimo da ostvarimo sa jednom uglednom institucijom, kao što je Tehnička škola u Železniku.

Ukoliko vi želite da unapredite svoje preduzetničke veštine, to možete uraditi popunjavanjem online upitnika koji se nalazi na našem sajtu.

No Comments

Post A Comment